2017. június 6., kedd

Todor Betty: A telefonfüggő királyfi

Egyszer volt, hol nem volt, az Eiffel-tornyon is túl, ahol a tengerimalac túr, még azon is túl, élt egyszer egy király a fiával.
         Egy napon, amikor a királyfi éppen facebookozott, rábukkant egy hirdetésre a Fehér Király oldalán:
„Aki megszabadítja a lányomat a hétfejű sárkány fogságából, annak odaadom a lányom kezét, a fél királyságom, és az Apple-szettet (telefon, tablet, laptop + mindegyikhez töltő!).
helyszín: http/lolalányom.com”

            No, nem is kellett a királyfinak kétszer mondani, minden fontos dolgát (telefon, GPS, kaja + alvómaci :-) ) bepakolta, és már ment is elkérezkedni apjától.
           – Apám, szeretném kiszabadítani a Fehér Király lányát. Mehetek?
           – Már elég idős vagy, itt az idő, hogy szerezz magadnak egy lányt. Mehetsz.
A királyfi beült a BMW-be, és indult is. A link segítségével, amit a Fehér Király hirdetésében látott, hamar eljutott egy luxus-villához. Amikor bement, egy táblát látott, amire ez volt írva:
„A lift elromlott, kérem, forduljon vissza!”


De a királyfi nem ment vissza. Amikor egy ajtóhoz ért, és kinyitotta, szinte beleesett a liftnek szánt gödörbe. Igen ám, de ő sem volt nyámnyila, feldobott egy kötelet, majd felmászott rajta. Amikor felért, ott volt a Fehér Király lánya, aki éppen Xboxozott. Amikor meglátta hősét, nyomban a nyakába ugrott, és el is ígérkezett hozzá feleségül. Csak akkor vette észre a királyfi, hogy volt egy lépcső is a szoba másik oldalán. Lesiettek gyorsan a lépcsőn, majd ki az ajtón. Amikor kiértek, ott állt a szörnyeteg. A királyfi elővette a lézerkardját, és verekedni kezdtek. Három nap és három éjjel verekedtek, míg a királylány megunta, és kupán csapta a sárkányt a retiküljével. A sárkány azon nyomban szörnyethalt. Most már boldogan mentek hazafelé. Meg sem álltak hazáig, csak egyszer, amikor gyorsétterembe mentek. Otthon aztán akkora lakodalmat csaptak, hogy Párizstól New Yorkig folyt a bor. Boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ha nem hiszed, nézd meg a fényképeket az instagram/mapchet-en.


Todor Betty
Waldorf Gimnázium, Kolozsvár, V. osztály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hősök és hősnők – Meseíró pályázat diákoknak

A Váróterem Projekt független színházi társulat és a Puck Bábszínház magyar tagozata meseíró pályázatot hirdet III–VII. osztályos, kolozsv...