2017. június 6., kedd

Tekergő Meseösvény: Az öt hősnő és a varázsfogpaszta

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer öt testvér, egytől egyig hősök voltak. A két legnagyobb iker volt, bátrak, erősek voltak, kitartásuk is példás volt, szóval el lehetett róluk mondani mindent, ami egy hős jellemzője. A harmadik a szelek úrnője volt, egy varázslegyező segítségével kavarta a szellőket, de tornádót is tudott keverni-kavarni vele. A negyedik testvér a kendője segítségével oda repült, ahová csak szeretett volna, a legkisebbnek pedig egy hatalmas pattogós labdája volt, ami egyszerre szolgált közlekedési eszközként, de harcban is kitűnően használta.

Egy szép nap az öt testvér elindult hajózni. Hajóztak, és akkor valahogyan, nem tudni hogyan, felugrott a hajójukra egy ember, akit közös erővel leütöttek. Szegény ember belilult. Később kiderült, hogy csak azért ugrott fel, mert fogkrémet akart kérni. Merthogy már egy perce nem mosott már fogat, mivelhogy az ő tubusából már elfogyott. Az ikrek egymás közt vitatkoztak:
       Ez miért is ugrott fel? Fogkrémért?
       Igen, micsoda képtelenség…
       Sajnáljuk, de nincsen fogkrémünk, mi is elfelejtettünk becsomagolni.
       De mit szólnál, ha elindulnánk együtt fogkrémet keresni, jöhetnél a hajónkon!
       Ez nagyon jól hangzik!
El is indultak, ki repülve, ki labdán pattogva a víz tetején, ki a hajón, fogkrémet keresni. Egyszer csak egy szigethez értek. A szigeten volt egy nagy-nagy semmi, a nagy semmi közepén pedig egyetlen egy fa. Ennek az egy fának megannyi ága, s minden ágán volt egy-egy tubus fogkrém. Megörültek ennek, mindannyian levettek egy-egy fogpasztát, s megmosták vele a fogukat. De ez nem akármilyen fogpaszta volt ám! Ez va-rázs-fog-pasz-ta volt! Aki megmosta vele a fogát, annak a lyukas fogait betömte, s így nem kellett vagy száz lejt fizetni a fogorvosra!
És, mint akik jól végezték dolgukat, elindultak hazafelé. A hajón elnyomta őket az álom, és álmukban megérkeztek Édességországba. Álmukba sajnos nem vitték magukkal a varázsfogpasztát, ezért sajnos minden foguk kilyukadt... Sajnálkoztak, de szerencsére egy zsebükben volt még egy kis fogkrém, így a fogmosás után tovább indultak…
Meg is érkeztek Narancsországba. No, aki evett már narancsot fogmosás (meg édesség) után, az tudhatja, hogy ennél rosszabb nem is történhetett. Olyan rettentően savanyú volt a narancs, miután megkóstolták, kirázta őket a hideg, és csak remegtek és remegtek, olyan savanyú volt, olyan keserű volt, hogy feltépkedték a füvet és elkezdték azt enni. A füveket viszont gyökerestől húzták ki, és a gyökere olyan kemény volt, hogy beletört a foguk. Kiderült végül, hogy nem is füveket téptek ki, hanem fakérget téptek le. Ekkor eszükbe jutott a varázsfogkrém, de ekkor eszükbe jutott, hogy hoztak magukkal varázsfogkrémet, de ekkor meg a fogkeféket nem találták… De ez szerencsére nem így volt, mert a táskájukat elhagyták, de végül megtalálták… Éppen nyomtak volna egy kicsit a varázsfogkeféikre a varázsfogpasztából, amikor megjelent egy hatalmas, félkarú, félszemű kalóz, aki igazából Jack Sparrow volt. A hősnők azonnal megtámadták, és bezárták a nápolyi-cellába, rumos nápolyi volt természetesen! A kalóz természetesen elkezdte kienni magát a cellából, egyszeriben kilyukadt neki is a foga.

                 Jaj-jaj, jaj Istenem, több mint száz lejt kell fizetnem a fogorvosnak, ráadásul a kalóz-fogorvosok nagyon buták, ki tudja, jó fogamat javítják-e majd meg! – siránkozott. De ekkor meglátta a fogmosó hőseinket, meg a titokzatos idegent, és látta, hogy tökéletesek a fogaik! Amikor nem figyeltek, kicserélte a fogpasztákat egy fűből készült hamisítványra. De meg is bánta rögtön, mert a hőslányok kedvesek voltak, és ahogy meglátták, hogy ott matat, felkínáltak neki egy egész tubust.

Befejezés 1:
Elszégyellte magát a kalóz, s megköszönte a kedvességüket, ráadásul megígérte azt is, hogy soha de soha nem rosszalkodik. A lányok új barátjukkal, a kalózzal elindultak Tortugára, hazavitték őt, majd ők is hazamentek.

Befejezés 2:
A lányok visszamentek a Narancsországba, és ott láttak egy olyan házat, ami mindenből készült, ami a világon volt. Egyszer csak kirontott rajta egy vízszörny, a lányok menekülni kezdtek, de egyszer csak az egyikük elbotlott és rájuk esett a vízszörny és elfojt. Mentek tovább, de akkor meg egy kőszörnyeteggel találkoztak. Az is elkezdte őket üldözni, de amikor rájuk esett, vattacukorrá változott. Ezután jött egy narancsszörnyeteg, de amikor ráugrott a lányokra, ő csokivá változott. Hazamentek, de nem tudtak úgy tenni, mintha meg sem történt volna az egész, mert látták, hogy a ruhájuk tiszta csoki és vattacukor. Meg hát csurom vizesek is voltak.

Befejezés 3:
Álmukból felébredtek, mentek egy erdőben, ahol találkoztak egy hóddal, aki rágta, csak rágta a fakérgeket. Olyan jóízűen ette, hogy végül ők is megkóstolták, de kiderült, hogy az narancsos csoki volt. Aztán pedig elmentek, megkóstolták egy fának a termését, ami csokigolyó volt. Aztán találkoztak egy kecskével, aki szintén evett valami sárga dolgot, ami valójában citrom volt. Aztán pedig mentek-mentek, megkóstolták egy fának a levelét, amiből éppen egy feketerigó evett... Tudjátok-e mi volt? Fekete csoki! Egy forráshoz értek, ott egy vödörrel nyakon öntötték magukat, és kiderült, hogy csak egy álom volt.

Befejezés 4:
Az történt, hogy úgy megfagytak attól a vödör víztől, hogy betakaróztak, s úgy, takaróstul, korcsolyával elindultak Narancsországba. Kitisztították a szájukat az édes íztől, és így már nyugodtan ehettek narancsot.

Befejezés 5:
Képeslap érkezett a kalóztól, amiben ez állt:
„Köszönöm a kedvességeteket! Mióta találkoztunk, én mindig azt mondom: fogkrémmel bárkit meg lehet változtatni!


Tekergő Meseösvény Egyesület – Meseíró műhely
Műhelyvezető: Nádasdi Csilla Emese
Gyerekek: Ilán, Boróka, Zsanett, Vivien, Eszter, Hanna 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hősök és hősnők – Meseíró pályázat diákoknak

A Váróterem Projekt független színházi társulat és a Puck Bábszínház magyar tagozata meseíró pályázatot hirdet III–VII. osztályos, kolozsv...