2017. június 20., kedd

Hősök és hősnők mesepályázat eredménye

Lejárt a Váróterem Projekt és a Puck Bábszínház által közösen meghirdetett, Hősök és hősnők témájú meseíró pályázatnak a határideje. A kiírók célja, hogy a beérkezett mesékből inspirálódva bábelőadást hozzanak létre.

A III–VII. osztályos, kolozsvári diákokat megszólító pályázatra sziporkázó képzelőerőről tanúskodó mesék érkeztek, amelyek elolvashatók a http://meseiropalyazat.blogspot.ro/ blogon. Kolozsvár csaknem valamennyi magyar vagy magyar osztályokkal rendelkező iskolájából érkeztek írások.

Ami a pályázat célját illeti, bár valamennyi mese fantáziadús írás, a létrehozandó bábelőadásunk szempontjából a leginspirálóbb szövegeket a következő szerzők írták:

Balázs Blanka
Balázs Hanna
Boné Ilán
Gyurka Hunor-Tamás
Kovács Dóra Brigitta
Rácz Mózes
Szallós Kis Flóra
Tekergő Meseösvény Egyesület – Meseíró műhely
Todor Betty

A pályázó gyerekek számára a két társulat bábszínházi műhelyt szervez június 21–22 között, az előadás munkabemutatóját pedig július 8-ára tervezi. A Koinónia Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó és a Napsugár gyermeklap jóvoltából a szervezők könyvcsomaggal jutalmazzák a pályázókat.

Támogató: Kolozsvár Polgármesteri Hivatala.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hősök és hősnők – Meseíró pályázat diákoknak

A Váróterem Projekt független színházi társulat és a Puck Bábszínház magyar tagozata meseíró pályázatot hirdet III–VII. osztályos, kolozsv...